MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Sajtóközlemény

2021-12-02 

Az MKB Bank nyerte el az idei Zöld Bank Díjat

A Magyar Bankholding csoport tagja, az MKB Bank kapta az MNB 2021-es Zöld Bank Díját. A jegybank a Zöld Pénzügyek Díjakat az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézményeknek osztja ki 2019 óta, a pénzügyi szolgáltatók egy éven át viselhetik a címet. Ezzel egyidőben a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat nyert.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 1-én rendezte meg nemzetközi zöld pénzügyi konferenciáját a Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó részeként. A konferencia keretében adta át a jegybank a pénzügyi szervezeteknek szóló Zöld Pénzügyi Díjakat: a bíráló bizottság a Zöld Bank Díjat a Magyar Bankholding tagbankjának, az MKB Banknak ítélte oda.

Az MNB 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a környezet megóvását célzó magyarországi pénzügyi szolgáltatások támogatása, illetve a piaci szereplők és saját ökológiai lábnyomának további csökkentése érdekében. Az MNB a díj elbírálásakor a pénzintézetek zöld hitelkihelyezéseinek mértékét, az intézmények által birtokolt zöldkötvény portfóliót, valamint az intézmények klímaváltozás hatásainak való kockázati kitettségértékét vizsgálta.

A nemzetközi zöld pénzügyi konferencia fókuszában a COP26 klímacsúcs pénzügyi rendszerre való következményei és a klímaváltozáson túli további környezeti anomáliák álltak, a hazai piaci szereplők részéről a Magyar Bankholding vezetői is megosztották zöld pénzügyi tapasztalataikat.

A bankcsoport elkötelezett abban, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen. Kiemelt stratégiai céljai közé tartozik olyan termék és szolgáltatási paletta létrehozása a lakossági és a vállalati ügyfelek számára, amely hozzásegíti őket saját fenntarthatósági és klímacéljaik megvalósításához, továbbá hozzájárul Magyarország és az Európai Unió fenntarthatósági és klíma céljaihoz is.

„A környezetvédelmi felelősségvállalásban, a fenntartható szemlélet erősítésében a pénzügyi piac szereplőinek példaértékűen kell eljárnia, éppen ezért a Magyar Bankholding számára is kiemelten fontos, hogy ösztönözze és támogassa a környezettudatos megoldásokat és célkitűzéseket” – nyilatkozta Puskás András, a Magyar Bankholding kiemelt ügyekért, kormányzati kapcsolatokért, kommunikációért és ESG-fenntarthatóságért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Bankholding tagbankjainak fenntarthatóság iránti elkötelezettségét kiválóan mutatja az is, hogy december 1-jén a Takarékbank Tehetsz méh többet! fenntarthatósági kampánya a CSR Hungary 2021 Legjobb környezeti felelősségvállalásáért járó díj és a Trade Magazin fenntarthatósági különdíja után a CSR DoingGood 2021 Special Mention különdíjat is elnyerte, és ugyanitt a Budapest Bank Zöld Programja szintén elismerésben részesült.

 

Háttérinformációk

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézmény meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre.

2021 márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiáját, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósul meg. A létrejövő nagybank a terv szerint Magyarország legmodernebb bankja lesz, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A vállalat új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását célozza, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.