MKB Mobilbank alkalmazás

Sajtóközlemény

2021-07-09

Figyelemfelhívás telefonos adathalászatra!

Adathalász tevékenység ismétlődő előfordulására hívjuk fel ügyfeleink figyelmét.

A telefonos csalók – ügyfeleink megtévesztésének szándékával - az MKB Bank ügyfélszolgálati telefonszámához hasonló számokról, magukat az MKB dolgozóinak kiadva hívják fel közvetlenül az ügyfeleinket.

A csalók - különböző, hivatalosnak tűnő indokokkal, hivatkozásokkal - ügyfeleink bankkártya és internetes banki azonosítót akarják megszerezni és telefonos alkalmazások és internetes programok letöltését kérik.Ismételten felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy az MKB Bank soha, semmilyen esetben, semmilyen módon (telefonon, e-mailben, sms-ben) nem kéri ügyfeleitől jelszavaikat és nem kéri ügyfeleit internetes programok, telefonos alkalmazások telepítésére. Példa jelleggel az egyik, jelenleg alkalmazott elkövetési mód típus:

„Az Ügyfelet egy magyarországi bank nevében budapesti telefonszámról hívták, majd amikor az Ügyfél tájékoztatta a telefonáló csalót, hogy nem az a bank a számlavezetője, akire a telefonáló hivatkozott, akkor a telefonáló azonnal felajánlotta, hogy "átkapcsolja” saját bankjához.

Ezen - példa jelleggel hivatkozott – elkövetési tipushoz kapcsolódóan tájékoztatjuk, hogy magyarországi bankok telefonos ügyfélszolgálatai nem végeznek egymás közötti hívás-átkapcsolást.

Kérjük, minden esetben a lehető legnagyobb körültekintéssel járjanak el és fokozott óvatosággal ügyeljenek banki és személyes adataik biztonságára!