MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Fúziós hírek

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2022. március 31-én egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank Zrt és az MKB Bank Nyrt. Az egyesülés során a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba, az egyesült bank MKB Bank Nyrt. név alatt fog működni.

A Magyar Bankholding Csoport kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek számára minél kevesebb fennakadást okozzanak az ügyintézésben, és hogy az esetlegesen felmerülő problémákat a bankcsoport minél hamarabb elhárítsa.

Kérjük, kövesse figyelemmel az MKB Bank weboldalát, ahol folyamatosan frissülő információkat találhat az egyesülésről, valamint az Üzletszabályzatban, az Általános Szerződési Feltételekben, és a Budapest Bank hirdetményeiben beálló változásokról.

Kérdések esetén ügyfeleink rendelkezésére állunk az MKB Bank holnapján megtalálható elérhetőségeinken, illetve az MKB Bank holnapján közölt bankfiókjainkban.

Az egyesüléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

TUDNIVALÓK AZ EGYESÜLÉST KÖVETŐ INFORMATIKAI ÁTÁLLÁS HÉTVÉGÉRŐL

(Information on the IT switch-over in English)

A két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt követő napokban. Annak érdekében, hogy az informatikai műveleteket gördülékenyen tudjuk végrehajtani, az egyesült MKB Bank 2022. április 2-a és 4-e között bankszünnapot tart.

Április 2-án és 3-án többek között elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalásimegbízásokban - mind a küldést, mind a fogadást illetően - leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket tapasztalhat.

Április 4-én pedig bankfiókjaink zárva lesznek, azonban elektronikus csatornáinkat és telefonos ügyfélszolgálatunkat zavartalanul eléri, a pénzforgalom (forint és devizautalások küldése és fogadása, betétkezelés, csoportos beszedések, törlesztő részletek terhelése) és a kártyahasználat is a megszokott módon fog működni.

Március 31-én és április 1-jén rövidebb szolgáltatáskiesésekkel számolhat a lentiekben leírtak szerint.

A részletekről az alábbiakban tájékozódhat, kérjük, olvassa el figyelmesen, és nézze meg a legfontosabb tudnivalók az alábbi ábrán.

Szolgáltatásaink elérhetősége az informatikai átállás hétvégéjén

Bankfiókok

Az egyesült MKB Bank bankfiókjai

 • 2022. április 1-jén egységesen 12:00-ig tartanak nyitva,
 • 2022. április 4-én zárva tartanak.

Elektronikus csatornák

Elektronikus csatornáink használatára nem lesz lehetősége az alábbi időpontokban:

 • 2022. április 1-jén23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, valamint az MKB NetBANKár Business szolgáltatás nem fog működni, a PCBankár pedig csak offline üzemmódban lesz használható.
 • A VideóBANK szolgáltatások 2022. április 2-től 2022. április 6-ig nem fognak működni.

Betéti- és hitelkártyás tranzakciók, ATM-ek

Tájékoztatjuk, hogy az egyesülési hétvége ideje alatt a (POS) terminálokon történő fizikai betéti –és hitelkártyás vásárlás, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvétel zavartalanul működik.

 • A digitalizált kártyák (ApplePay, Android Mobilfizetés) használata során és a kártyadigitalizációban 2022. március 31. 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig fennakadások várhatók. Az esetleges fizetési problémák elkerülése érdekében kérjük, tartsa magánál a fizikai plasztik kártyáját.
 • Az internetes fizetési tranzakciókteljesítésében 2022. április 1. 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig fennakadások lehetnek, így kérjük, időzítsék vásárlásaikat ezen időszakon kívülre.

Azonnali átutalási megbízások

Elektronikus csatornáink leállási ideje alatt az azonnali átutalási megbízások benyújtására nincs lehetőség:

 • 2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, valamint az MKB NetBANKár Business esetében.

A fentiekre való tekintettel kérjük, megbízásainak benyújtását időzítse a leállási időszakokon kívülre!

Az azonnali utalások fogadására 2022. április 2-án 0:00-tól 2022. április 2-án várhatóan nap végéig nem lesz lehetősége.* A beérkező megbízások jóváírásának megkezdését követően a beérkező összegekhez azonnal hozzáférhet betéti –és hitelkártyájával. Amennyiben beérkező tranzakciót vár, kérjük, jelezze partnerének, hogy ebben az időszakban nem tud utalni Önnek.

 

Egyéb szolgáltatásaink elérhetősége

 

MKB MobilBANKár szolgáltatás

A fizetési számlaforgalomhoz kapcsolódó SMS szolgáltatás 2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan a nap végéig nem lesz elérhető. * Az ez idő alatti fizetési számlaforgalomról szóló SMS-ek utólag nem kerülnek kiküldésre.

TeleBank

A TeleBankár 2022. április 1-jétől TeleBank néven működik tovább.

2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig:

 • a TeleBank csökkentett funkcionalitással lesz elérhető, valamint
 • a TeleBankautomata rendszeren a megszokottnál kevesebb szolgáltatás lesz választható.

Felhívjuk figyelmét, hogy a TeleBank kóddal történő azonosítást igénylő tranzakciókkal vagy módosításokkal járó műveletekre a fenti időszakban várhatóan nem lesz lehetőség. *

A várakozási idő a megszokottnál esetenként jelentősen hosszabb lehet.
Kérjük, hogy az előre látható, TeleBankon keresztüli ügyintézést a szolgáltatás csökkenés időszakán kívülre időzítse.

 

Adathalászat figyelmeztetés

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a két bank egyesülése miatt megnőhet az adathalász kísérletek száma. Kérjük, legyen körültekintő beérkező hívásai és e-mailjei esetében, és figyeljen az intő jelekre, amelyekről a Magyar Bankholding közleményéből többet is megtudhat. Elektronikus csatornáinkba kizárólag a bank hivatalos oldalán keresztül lépjen be, banki adatait pedig kérjük, semmilyen körülmények közt ne ossza meg idegenekkel, mivel bankunk sosem kéri ügyfeleitől ezek megadását.

A fúzióval kapcsolatos tudnivalókról a www.mkb.hu oldalon, illetve e-mail formájában folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket.

* A megadott időintervallumok az egyesülési feladatokhoz kapcsolódó maximum időtartamot jelentik, ha bankunk hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb elérhetővé teszi ügyfeleink kényelme érdekében.

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

January account statement in English

February account statement in English

 

 

Bankszünnap

2022. április 4-én az egyesült MKB Bank Nyrt. bankszünnapot tart, az egyesülés miatt felmerülő technikai és informatikai átállások zavartalan lebonyolítása érdekében. Ezen a napon bankfiókjaink (a korábbi Budapest Bank Zrt., és a meglévő MKB Bank Nyrt. fiókok) zárva lesznek.

A szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről és az átállással kapcsolatos menetrendről folyamatosan tájékoztatást nyújtunk a www.mkb.hu weboldalunkon keresztül.

Mi nem változik az egyesülést követően?

Az egyesülés következtében ügyfeleink fizetési számla-, bankkártya-, hitelkártya és hitelszámlaszáma, továbbá e-csatornáink elérhetősége nem változik, ezzel kapcsolatban Önnek további teendője nincsen.

Bankfiókok és ATM hálózat

Az egyesült MKB Bank Nyrt. 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel lesz jelen, ezzel ügyfeleinknek a korábbinál több helyszínen biztosítjuk a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást.

Az egyesülést követően a napi pénzügyei intézésével kapcsolatos alap banki szolgáltatásokat minden bankfiókunkban, azaz az MKB Bank Nyrt. és a korábbi Budapest Bank Zrt. fiókokban is igénybe tudja venni. Kérjük, hogy 2022. április 5-e után minden egyéb ügyintézéssel forduljon a korábbi honos bankfiókjához. Az egyes bankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesülést követően.

A korábbi Budapest Bank Zrt. fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank Nyrt. arculatával működnek tovább. Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán (internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben stb.) is majd az MKB Bank Nyrt. saját adataival és logójával találkozhat, a Budapest Bank arculata kivezetésre kerül.

Az MKB Bank Nyrt. ATM hálózata a Budapest Bank Zrt. ATM eszközeivel bővül. Az egyesülést követően az ügyfelek néhány funkciót nem érnek majd el bizonyos ATM-eken. Kérjük, ennek részleteiről tájékozódjon az ATM-re kihelyezett matricák alapján, továbbá a www.mkb.hu honlapon az ATM keresőben.

A lakossági és vállalati ügyfeleink betéti bankkártyájukkal 2022. április 1-jétől országosan további közel 900 helyszínen (a 2022. április 1-jétől MKB Bankba beolvadó Budapest Bank, MKB Bank és a Takarékbank*ATM-eken) vehetnek fel készpénzta saját banki ATM készpénzfelvételi (korábban készpénzfelvétel Budapest Bank ATM-ből) díjjal megegyezően, ami megtalálható a bankszámla szerződésben megjelölt bankszámla típusnak megfelelő, mindenkori hatályos Hirdetményben.

A Budapest Bank és a Takarékbank ATM listát itt találja meg:

https://takarekbank.hu/atm-fiok

https://www.budapestbank.hu/fiokkereso

* A Takarékbank automatái az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elfogadói hálózatában üzemelnek.

Az MKB Bank Nyrt. elérhetőségei

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt.:

Jelenlegi telefonszámaink és e-mail címeink nem kerülnek megszüntetésre, a továbbiakban is zavartalanul elérhetőek lesznek.

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt. hivatalos honlapján, a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült Bank szolgáltatásairól.

Lakossági Betéti-, Hitelkártya és Vállalati bankkártya

Fontos, hogy az egyesülés után is ugyanúgy használhatja majd betéti-, hitelkártyáját és vállalati bankkártyáját, mint előtte.

 • 2022. április 1-jét követően meglévő bankkártyák és hitelkártyák megújítása és cseréje a korábbiakkal azonos módon fog történni.
 • A bankkártyákhoz és hitelkártyákhoz tartozó beállítások, napi vásárlási és készpénzfelvételi limitek, PIN kódok, elektronikus csatornák jelszavai nem változnak. Kivételt képez ez alól, a kártyatiltást követő pótlási folyamat, mely során a pótlás során kibocsátott bankkártyához új PIN kód kerül kibocsátásra.
 • A megszokott szolgáltatások (vásárlás, készpénz felvétel, mobilfizetés, Utasbiztosítás, ATM befizetés, 3DS azonosítás az online vásárlásoknál), a kártyához tartozó kedvezmények és elektronikus csatornák (Lakossági ügyfelek esetében: MKB Mobilalkalmazás, MKB NetBANKár, MKB MobilBANKár, Telefonos ügyfélszolgálat; Vállalati ügyfelek esetében: PC Bankár, MKB NetBANKár Business, Telefonos ügyfélszolgálat) változatlanul elérhetőek lesznek.

Személyi kölcsön

A Személyi Kölcsön termékeink vonatkozásában 2022. április 1-jét követően a meglevő szerződésekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon, így bankfiókban és telebankon elérhető.

Jelzáloghitel

A 2022. április 1-jétől életbe lépő változások az Ügyfeleink fennálló Jelzáloghitel-, Babaváró kölcsönszerződését nem módosítják, a kölcsön törlesztése változatlan formában folytatódik tovább, Ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban semmilyen teendője nincs.

 

Befektetési szolgáltatások

2022.április 1-jétől értékpapírszámláját az egyesült MKB Nyrt. vezeti az Ön részére, befektetéseit az egyesülést követően is zavartalanul kezelheti a megszokott banki csatornákon, illetve nem változik értékpapírszámlájának számlaszáma sem.

Befektetéseinek BEVA általi biztosítása az egyesülést követően is fennáll. Felhívjuk azon ügyfeleink figyelmét, akik a Budapest Bankban és az MKB Bankban is rendelkeznek BEVA által biztosított befektetésekkel, hogy a BEVA által fizetett kártalanítás legmagasabb összegének meghatározása során a két banknál levő befektetéseik 2022. április 1. napjától egy banknál levő befektetésnek (követelésnek) minősülnek.

A befektetési és kiegészítő befektetési, illetve treasury szolgáltatásokkal kapcsolatos üzletszabályzatok, általános szerződési feltételek módosulni fognak; erről később tájékoztatjuk részletesebben ügyfeleinket.

Elektronikus csatornák

2022. április 1-jét követően az MKB Mobilalkalmazás, az MKB Netbankár, valamint az MKB NetBANKár Business, PCBankár változatlan néven, változatlan arculattal lesz elérhető.

Milyen néven találom meg az eddig használt elektronikus csatornát március 31-ét követően?

Amennyiben Ön mindkét bank ügyfele:

Az egyesített Banknál fennálló banki termékeit az egyesülést követően még nem látja egy felületen, továbbra is mindkét bank elektronikus csatornáit kell használnia.

A két elektronikus csatornán elérhető termékek esetében beadott megbízásai bankon belüli átvezetésnek minősülnek, de ez a felületen átutalásként jelenik meg, így az átvezetés összege beleszámít az átutalási limitbe.

A két elektronikus csatorna közötti partner export-import nem lesz lehetséges. Ennek oka, hogy a két csatornán eltérő felépítésben szerepelnek a partnerek adatai, valamint az exportálható fájl formátuma sem egyezik

Az elektronikus csatornák elérése esetében továbbra is azt javasoljuk, használja a bank hivatalos weboldalán található linket, ezzel garantálható az adatai biztonsága!

 

Bankjegy és érme címletváltás

2022. április 1-jétől kizárólag az MKB Bank Nyrt., illetve a volt Budapest Bank Zrt. bankszámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a bankjegy és érme címletváltás szolgáltatást. A szolgáltatás díja forint bankjegy esetén 0,5%, forint érme esetén 4%.


Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)

Felhívjuk a mind az MKB Bankban, mind a Budapest Bankban, azaz mindkét tagbankban betétszerződéssel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a Budapest Bankkal megkötött betétszerződésük alapján elhelyezett forint és/vagy deviza betéteik is átkerülnek az MKB Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek a befogadó MKB Banknál és a beolvadó Budapest Banknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát.

 

Vállalati szolgáltatások

„BANKKÁRTYA-ELFOGADÓI SZOLGÁLTATÁS (POS) HIRDETMÉNY VÁLLALATI ÜGYFELEK és KISVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE”:

A fúziós névváltozáson túl a Hirdetményben történő változások oka a Virtuális POS terminálos kártyaelfogadási szolgáltatás bevezetése és a kapcsolódó standard kondíciók meghirdetése. Az MKB Bankos ügyfelek részére mind a POS, mind a virtuális POS új szolgáltatásként áll majd rendelkezésre.

„POS/VPOS terminálos kártyaelfogadási szerződés általános szerződési feltételei”:

Az ÁSZF változik április 1-i hatállyal a Virtuális POS terminálos kártyaelfogadás bevezetése miatt.  Az ÁSZF-ben történő módosítások a VPOS szolgáltatásokhoz kapcsolódó rendelkezéseket tartalmazzák. Az MKB Bankos ügyfelek részére mind a POS, mind a virtuális POS új szolgáltatásként áll majd rendelkezésre.

Tájékoztatás az Általános Szerződési Feltételeket érintő módosításokról

A változó hirdetményeket, általános szerződési feltételeket és üzletszabályzatokat az alábbi linkeken tekinthetik meg:

https://mkb.hu/az-mkb-bankrol/kozlemenyek/uzletszabalyzatok

https://mkb.hu/friss-informaciok/kondiciok

Gyakran ismételt kérdések

Hogy áll az integrációs munka?

A Magyar Bankholding ötéves stratégiájának tavaly márciusi meghirdetése óta eltelt hónapokban intenzív tervezési munka zajlott több mint 1000 munkatárs bevonásával. Célunk az volt, hogy egy olyan részletes, konkrét dátumokat és feladatokat tartalmazó, a banki működés minden területét lefedő menetrendet és implementációs tervet alkossunk meg, amely mentén 2023. év végéig sikeresen megvalósíthatjuk a szakmai céljainkat, egyben a piacon páratlan lehetőségeket jelentő hármas bankfúziót, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport összeolvadását. 2021. november 15-tel a fúziós munka ezen szakaszát lezártuk, a tulajdonosok elé terjesztettük a tervet.

2021. december 15-én az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb szervei elfogadták a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport fúziós menetrendjének első lépését: 2022. március 31-én a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba, az egyesült bank pedig MKB Bank néven működik tovább. A tulajdonosok ezzel is megerősítették a korábban már nyilvánosságra hozott stratégiának megfelelő fúziós folyamatot Ez a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő szuperbank létrehozására irányuló első konkrét lépés.

Az elfogadott döntésekkel véglegesen lezárult a magyar bankszektorban történelmi jelentőségű, de még a régióban is egyedülálló fúzió tervezési szakasza, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődött a három külön-külön is jelentős piaci erőt képviselő bankcsoport egyesülésének kivitelezése. Ezen folyamat a terveknek megfelelően, sikeresen halad előre. Szilárd az a legfőbb döntéshozó szervek által is megerősített elhatározásunk, hogy egy olyan bankot hozzunk létre, amely a jövőbe tekint, és a magyar emberek és vállalkozások lehető legjobb kiszolgálását célozza.

A fúziós folyamat első lépése a Magyar Nemzeti Bank február 4-én megadott engedélyének birtokában valósul meg.

 

Milyen elemekre épül a Magyar Bankholding fúziós menetrendje? Milyen ütemben, hány lépésben valósul majd meg a három bank tervezett egyesülése?

Az elmúlt hónapok intenzív tervezési munkájának eredményeképpen megszületett a hármas bankfúzió megcélzott menetrendje, amellyel a bankcsoport sikeresen lefekteti az egységes működés alapjait. A cél egy olyan részletes, a banki működés minden területét lefedő menetrend megalkotása volt, amely mentén 2023-ban sikeresen megvalósul a hármas bankfúzió, a Budapest Bank Csoport, az MKB Bank Csoport és a Takarék Csoport összeolvadása.

A Magyar Bankholding tervei szerint 2022 első negyedévének végén, március 31-ével megvalósul a hármas bankfúzió első jelentős lépése, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesítése, ezzel megteremtve a bankcsoport egységes működésének alapját. A fúzió során tervezetten a Budapest Bank befogadó jogi entitása az MKB Bank Nyrt. lesz, az egyesült bank pedig – átmenetileg – MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését.

A Takarék Csoport 2023 májusáig csatlakozik a jogi fúzióhoz, addig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést.

A két lépcsős egyesítés első lépéséről született 2021. december 15-én döntés. A fúziós folyamat első lépése a Magyar Nemzeti Bank február 4-én megadott engedélyének birtokában valósul meg.

A fúziós menetrendben felvázolt tervek megvalósításával sikeresen teljesíthető a három bank, illetve a bankcsoport egyesítése és transzformációja, amely nemzetközi szinten is egyedülálló szakmai feladatnak számít.

 

2022. március 31-ével a Budapest Bank beolvad az MKB Bankba. Mikor fog csatlakozni a Takarék Csoport?

A Takarék Csoport a tervek szerint 2023 májusáig csatlakozik a Budapest Bank és az MKB Bank közös fúziójához, addig a Magyar Bankholding Csoport harmonizálja a belső működést.

Ennek egyik első lépése november 16-ával meg is valósult, amikor a Magyar Bankholding kinevezett felső vezetőihez kerültek a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport vezetőségéhez tartozó feladatok és döntési hatáskörök. A lépésnek köszönhetően létrejött a három pénzintézet egységes vállalatirányítási struktúrája, ami elősegíti a tagbankok működési hatékonyságának javítását és egyszerűbbé teszi a társaságok irányítását.

2021. december 1-jével a Magyar Bankholding újabb lépéseket tett az egységes irányítás kialakítása érdekében. Dr. Barna Zsolt, a bankcsoport igazgatósági elnöke átvette a vezérigazgatói feladatokat, és 2022. január 1-jétől a társaság elnök-vezérigazgatójaként irányítja a Magyar Bankholdingot. Az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját Szabó Levente, a Magyar Bankholding egyedi kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese, az MTB Zrt. és a Takarékbank Zrt. jelenlegi vezérigazgató-helyettese tölti be szintén 2022. január 1-jétől, a holding szervezetben meglévő pozíciójával járó feladatok ellátása mellett.

Az egységes csoportirányítás megfelel a Magyar Bankholding a tagbankok egyesítésére vonatkozó stratégiájában foglaltakkal, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy 2023-ra megvalósuljon a három pénzintézet teljes működési fúziója.

 

Milyen fúzióról beszélünk – jogi, technikai, szolgáltatásbeli egyesülésekről van szó? Mikortól beszélhetünk teljes működési fúzióról?

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesítése jogi fúziónak minősül, amely során tervezetten a Budapest Bank befogadó jogi entitása az MKB Bank Nyrt. lesz.

A Magyar Bankholding tagbankok egyesítésére vonatkozó, márciusban elfogadott öt éves stratégiája alapján a három hitelintézet teljes működési fúziója 2023-ban valósul meg.

Mi várható 2022. március 31-i és a 2023-as teljes működési fúzió megvalósulása között? Mik a Magyar Bankholding fúziós menetrendjében meghatározott további lépések, tervek?

Jelenleg a Budapest Bank és az MKB Bank 2022. március 31-ei fúziójának előkészítése áll a munkánk fókuszában.

A 2022. március 31-étől követő fúziós menetrendi lépések kapcsán a bankcsoport a megfelelő időben és transzparensen tájékoztatja az érintetteket a fúzió egyes állomásairól.

Mivel az MKB Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég, a tőkepiaci transzparencia szabályoknak maximálisan megfelelve a szabályozás által előírt időben közzéteszi a bankot érintő, nyilvánosságra hozandó információkat.

Mi lesz az új bank neve?

A fúzió első lépése során tervezetten a Budapest Bank olvad be az MKB Bank Nyrt.-be, az egyesült bank pedig – átmenetileg – MKB Bank Nyrt. néven folytatja működését. Az egységes pénzintézet végleges márkaneve a tervek szerint 2023 elején kerül bevezetésre.

 

Mi fog történni a Budapest Bankkal és MKB Bankkal 2022. március 31. után? Megváltozik-e az átnevezést követően a pénzintézet tevékenységi köre?

A fúzió során, tervezetten a Budapest Bank befogadó jogi entitása az MKB Bank Nyrt. lesz. A két bank – átmenetileg, a kialakítás alatt álló nagybanki brand bevezetéséig – MKB Bank Nyrt. néven folytatja egységes működését.

Mivel a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése jogi fúziónak minősül, a két pénzintézet tevékenységi köre nem változik. A 2022. március 31-ei fúziót megelőzően a meglévő ügyfeleink a jelenlegi, megszokott csatornákon és folyamatok alapján intézhetik a banki termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyeket.

Március 31-ét követően biztosított lesz a lakossági és vállalati ügyfelek kölcsönös kiszolgálása: mind a Budapest Bank, mind az MKB Bank ügyfelei a megszokott bankfiókjaik és ügyintézési csatornáik mellett a korábbiakhoz képest több helyszínen, nagyobb fiókhálózatban tudják majd pénzügyeiket intézni.

A korábbi Budapest Bank Zrt. fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben a jogutód MKB Bank Nyrt. arculatával működnek tovább. Valamennyi korábban megszokott kommunikációs csatornán (internetbankon, mobilappon, számlakivonaton, postai vagy elektronikus levélben stb.) is majd az MKB Bank Nyrt. saját adataival és logójával találkozhat, a Budapest Bank Zrt. arculata kivezetésre kerül.

Mindhárom tagbank esetében a korábban kötött szerződések március 31-ig változatlanul tovább élnek. A termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos feltételeket a mindenkor hatályos üzletszabályzatok tartalmazzák; az ezekben beálló változásokról megfelelő időben és csatornákon tájékoztatjuk ügyfeleinket.

A mindenkor hatályos Üzletszabályzat, az Általános Szerződési Feltételek és a hirdetmények az alábbi oldalon érhetők el:

MKB Bank:

https://mkb.hu/az-mkb-bankrol/kozlemenyek/uzletszabalyzatok

https://mkb.hu/friss-informaciok/kondiciok

Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a fúziós folyamat lépései az ügyfelek számára minél kevesebb fennakadást okozzanak az ügyintézésben, és hogy az esetlegesen felmerülő problémákat a bankcsoport minél hamarabb elhárítsa. A bankcsoportunk mindent elkövet annak érdekében, hogy a fúziós folyamat lépéseivel kapcsolatban időben, proaktívan és a lehető legteljesebb körűen tájékoztassuk az ügyfeleinket, kérdéseiket megválaszoljuk.

 

Mikor és milyen teendői vannak az ügyfeleknek egyesüléssel kapcsolatban?

Az ügyfeleinknek nincs teendőjük a módosítások kapcsán.

A további fejleményekről mind a Magyar Bankholding, mind az egyes tagbankok a jövőben is tájékoztatni fogják az ügyfeleket.

 

Hogyan fogja érinteni a fuzionált bankok ügyfeleit a fúzió?

2022. április 1-jétől hatályba lép az „MKB Nyrt Általános Üzletszabályzata és Függelékei” elnevezéssel az MKB Bank és a Budapest Bank üzletszabályzatainak összevonásával létrehozott üzletszabályzat.

A fent jelzett egyesülés kapcsán 2022. április 1-jétől az Budapest Bank további általános szerződési feltételei és kondíciós listái szintén módosulnak, amelynek részleteiről www.budapestbank.hu, a www.mkb.hu oldalon, valamint bankfiókjainkban tájékozódhat 2022. január 31-től.

A bejelentéssel kapcsolatosan a tagbanki ügyfeleknek egyelőre nincs további teendője.

Mivel a Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése jogi fúziónak minősül, a két pénzintézet tevékenységi köre nem változik.

 

Új számlaszámot kapnak, vagy változni fognak a betétjeik, befektetéseik?

 

Betétszerződéssel rendelkező ügyfelek:

Felhívjuk mind az MKB Bankban, mind a Budapest Bankban, azaz mindkét tagbankban betétszerződéssel rendelkező ügyfeleink figyelmét, hogy a Budapest Bankkal megkötött betétszerződésük alapján elhelyezett forint és/vagy deviza betéteik is átkerülnek az MKB Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek a befogadó MKB Banknál és a beolvadó Budapest Banknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát.

 

Értékpapírszámlával rendelkező ügyfelek:

A Budapest Bank értékpapírszámlákat 2022. április 1-től az egyesült MKB Bank vezeti. Befektetési szolgáltatásokat érintő ügyfelek intézését az egyesülést követően is zavartalanul biztosítják a Budapest Bank munkatársai.

 

Változni fog a hitelszerződésük?

 

A Személyi Kölcsön termékeink vonatkozásában 2022. április 1-jét követően a meglevő szerződésekkel kapcsolatos minden típusú ügyintézés a továbbiakban is a megszokott csatornákon, így bankfiókban és telebankon elérhető.

A 2022. április 1-jétől életbe lépő változások az ügyfeleink fennálló Jelzáloghitel-, Babaváró kölcsönszerződését nem módosítják, a kölcsön törlesztése változatlan formában folytatódik tovább, Ügyfeleinknek ezzel kapcsolatban semmilyen teendője nincs.

 

Változni fog a megszokott netbanki felület, hogyan fogják tudni elérni?

Célunk, hogy már az átalakulás során is egyre jobb megoldásokkal találkozhasson nálunk, ezért a fúziós folyamatot komoly informatikai fejlesztések is kísérik. A Magyar Bankholding jelenleg egy olyan új, digitális banki platformot épít, ami korszakváltást jelent mind a technológia, mind az ügyfélélmény tekintetében. 2022 negyedik negyedévében várható az új platform első termékeinek bevezetése, amelyek a lakossági ügyfelek mindennapi bankolási igényeire adnak megoldást. A digitális fejlesztésekkel jelentősen bővülnek az ügyfeleink lehetőségei is. Az egyes termékek közötti átjárás és azok kombinálása sokkal egyszerűbbé, a konstrukciók pedig még inkább személyre szabhatóvá válnak a teljes működési fúzió 2023-as megvalósulására.

 

- MKB Bank ügyfelek:

2022. április 1-jét követően az MKB Mobilalkalmazás, az MKB Netbankár, valamint az MKB NetBANKár Business, PCBankár változatlan néven, változatlan arculattal lesz elérhető.

 

Amennyiben mindkét bank ügyfele:

Az egyesített banknál fennálló banki termékek az egyesülést követően még nem láthatók egy felületen, továbbra is mindkét bank elektronikus csatornáit szükséges használni.

 

A két elektronikus csatornán elérhető termékek esetében beadott megbízások bankon belüli átvezetésnek minősülnek, de ez a felületen átutalásként jelenik meg, így az átvezetés összege beleszámít az átutalási limitbe.

 

A két elektronikus csatorna közötti partner export-import nem lesz lehetséges. Ennek oka, hogy a két csatornán eltérő felépítésben szerepelnek a partnerek adatai, valamint az exportálható fájl formátuma sem egyezik.

 

Az elektronikus csatornák elérése esetében továbbra is azt javasoljuk, hogy ügyfeleink használják a bank hivatalos weboldalán található linket, ezzel garantálható az adataik biztonsága!

 

Milyen változásokra számíthatnak a tagbanki ügyfelek a bankkártya-használattal kapcsolatosan?

 

A változások nem érintik az MKB Bank ügyfeleit.

 

Hol és milyen feltételekkel lesz elérhető az ATM-es készpénzfelvétel?

 

Az MKB Bank Nyrt. ATM hálózata a Budapest Bank Zrt. ATM eszközeivel bővül. Az egyesülést követően az ügyfelek néhány funkciót nem érnek majd el bizonyos ATM-eken. Kérjük, ennek részleteiről tájékozódjon az ATM-re kihelyezett matricák alapján, továbbá a www.mkb.hu honlapon az ATM keresőben.

 

Az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank ATM lista az alábbi linkeken érhető el:

https://takarekbank.hu/atm-fiok

https://www.mkb.hu/elerhetosegek/fiok-es-atm-kereso

* A Takarékbank automatái az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elfogadói hálózatában üzemelnek.

 

A lakossági és vállalati ügyfeleink betéti bankkártyájukkal 2022. április 1-jétől országosan további közel 900 helyszínen a (2022. április 1-jétől MKB Bankba beolvadó Budapest Bank, MKB Bank és a Takarékbank* ATM-eken) vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi (korábban készpénzfelvétel Budapest Bank ATM-ből) díjjal megegyezően, mely megtalálható a bankszámla szerződésben megjelölt bankszámla típusnak megfelelő, mindenkori hatályos Hirdetményben.

 

Az MKB Bank Nyrt. ATM hálózata a Budapest Bank Zrt. ATM eszközeivel bővül. Az egyesülést követően az ügyfelek néhány funkciót nem érnek majd el bizonyos ATM-eken. Kérjük, ennek részleteiről tájékozódjon az ATM-re kihelyezett matricák alapján, továbbá a www.mkb.hu honlapon az ATM keresőben.

 

A Budapest Bank és a Takarékbank ATM lista az alábbi linkeken érhető el:

https://takarekbank.hu/atm-fiok

https://www.budapestbank.hu/fiokkereso

*A Takarékbank automatái az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elfogadói hálózatában üzemelnek.

 

Milyen módokon értesülnek a tagbankok ügyfelei az összeolvadásokról? Hol, milyen felületeken tudnak részletes tájékoztatást kapni?

A Budapest Bank és az MKB Bank összeolvadása, összességében pedig a Magyar Bankholding által vezérelt fúziós folyamata kapcsán a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően kötelesek a társaságok előzetes tájékoztatást nyújtani az ügyfelek részére. A bankcsoportunk megfelelő időben és transzparensen tájékoztatja az érintetteket a fúzió egyes állomásairól.

Mivel az MKB Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett cég, a tőkepiaci transzparencia szabályoknak maximálisan megfelelve a szabályozás által előírt időben közzéteszi a bankot érintő, nyilvánosságra hozandó információkat.

A termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos feltételeket a mindenkor hatályos Üzletszabályzat, Általános Szerződési Feltételek és a hirdetmények tartalmazzák; az ezekben beálló változásokról tájékoztatjuk ügyfeleinket.

A Magyar Bankholding fúziós folyamatáról további részletes tájékoztatást a Budapest Bank főoldalon található Fúziós hírek menüpontjában (www.budapestbank.hu/fuzios-hirek) találnak az ügyfeleink, ahol folyamatosan frissülő információk megtalálhatóak az Üzletszabályzatban az Általános Szerződési Feltételekben és a Budapest Bank hirdetményeiben beálló változások kapcsán is. 2022. március 31-et követően pedig a www.mkb.hu oldalon található majd meg minden információ és dokumentum az egyesüléssel kapcsolatban.

A mindenkor hatályos Üzletszabályzat, az Általános Szerződési Feltételek és a hirdetmények az alábbi oldalakon érhetők el:

Budapest Bank:

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/altalanos-hirdetmenyek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-lakossagi-ugyfeleknek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-kisvallalkozoi-ugyfeleknek

https://www.budapestbank.hu/hirdetmenyek/kondiciok-vallalati-ugyfeleknek

MKB Bank:

https://mkb.hu/az-mkb-bankrol/kozlemenyek/uzletszabalyzatok

https://mkb.hu/friss-informaciok/kondiciok

 

Ezen felül részletes tájékoztatást a Magyar Bankholding (www.magyarbankholding.hu) és a tagbanki fiókokban kollégáinktól, valamint az ott kihelyezett tájékoztatókon és a telefonos ügyfélszolgálatokon keresztül kaphatnak az ügyfeleink.

 

Mikortól várható a tagbanki termékek és szolgáltatások összehangolása? Mikorra tervezik az első közös termékek bevezetését?

2020 májusában lépett együttműködésre a magyar bankszektorban külön-külön is fontos szerepet betöltő Budapest Bank, MKB Bank és Takarék Csoport azzal a céllal, hogy erőiket egyesítve Magyarország második legnagyobb bankcsoportját hozzák létre. Az elmúlt több mint másfél év során a Magyar Bankholding és az ahhoz tartozó hitelintézetek aktív részt vállaltak a saját banki termékek mellett az olyan állami kedvezményű konstrukciók, mint a Növekedési Hitelprogram Hajrá!, a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, a Babaváró kölcsön, a Széchenyi Kártya GO!, Széchenyi Lízing GO! vagy az NHP Zöld Otthon Program termékeinek közvetítésében.

Termékharmonizációs folyamatot indítottunk el, amelyet március végéig be fogunk fejezni. Az egyesült bank az indulásától teljesen egységes termék- és szolgáltatáspalettát fog kínálni az ügyfeleknek, egységes árazással és értékajánlattal. Létrehozzuk a két bank bankszámla-, hitel-, befektetési és egyéb termékeinek, szolgáltatásainak egy olyan halmazát, amelyről mindkét bank ügyfelei válogatni tudnak. Lesznek olyan szolgáltatások is, amelyeket eddig csak az egyik bank kínált, de most kiterjesztjük csoportszintre az értékesítést. Ilyen már például a SZÉP kártya, amely a Budapest Banknál és a Takarékbanknál is elérhető, január 1-jétől pedig az Euroleasing keretei között egységes a lízingszolgáltatásunk is.

 

Miért szükséges a bankok összeolvasztása? Miért lesz jó az ügyfeleknek, mikortól élvezhetik a fúzióból fakadó előnyöket?

A társaságok 2021. december 15-én a vonatkozó előterjesztések elfogadásával megerősítették a Magyar Bankholding tagbankok egyesítésére vonatkozó stratégiájában foglalt célkitűzéseit, amelyek alapján a három pénzintézet teljes működési fúziója 2023-ban valósul meg. Az egyesülés eredményeként Magyarország második legnagyobb kereskedelmi bankja jön létre, ezután Magyarország lakosait és vállalkozásait már egy egységes pénzintézet szolgálja ki. A két ütemben végrehajtott összeolvadás célja a jelenlegi csoportszintű működésből való továbblépés a teljes működési fúzió irányába oly módon, hogy a bankcsoport maximálisan figyelembe veszi a tagbanki ügyfelek igényeit és a minél zavartalanabb kiszolgálásukat.

Célunk, hogy ügyfélközpontú, kedvező árazású, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat, illetve termékeket és szolgáltatásokat vezessünk be, építkezve a három külön-külön is erős, hazai kereskedelmi bank összes erősségére, értékeire és legjobb gyakorlataira. Ennek érdekében már az átalakulás során is arra törekszünk, hogy egyre jobb termékekkel és kiszolgálással találkozhassanak nálunk.

Az egyesült MKB Bank Nyrt. 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 db ATM-mel lesz jelen, ezzel ügyfeleinknek a korábbinál több helyszínen biztosítjuk a személyes ügyintézést és a megszokott magas minőségű kiszolgálást.

Az egyesülést követően a napi pénzügyei intézésével kapcsolatos alap banki szolgáltatásokat minden bankfiókunkban, azaz az MKB Bank Nyrt. és a korábbi Budapest Bank Zrt. fiókokban is igénybe tudja venni. Kérjük, hogy 2022. április 5-e után minden egyéb ügyintézéssel forduljon a korábbi honos bankfiókjához. Az egyes bankfiókokban igénybe vehető szolgáltatások köréről a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesülést követően.

 

Ugyanolyan feltételekkel vehetnek fel majd készpénzt a Budapest Bank ügyfelei az MKB Bank ATM-jeiből is március 31. után, mint a Budapest Bank automatáiból? És fordítva?

Mind a Budapest Bank, mind az MKB Bank ügyfelei saját banki ATM készpénzfelvételre vonatkozó díjazás mellett vehetnek fel pénzt az MKB Bank és Takarékbank automatákból is 2022.04.01-től!

A lakossági és vállalati ügyfeleink betéti bankkártyájukkal 2022.04.01-től országosan további közel 900 helyszínen a jogutód MKB Bank és a Takarékbank* ATM-eken is vehetnek fel készpénzt a saját banki ATM készpénzfelvételi (korábban készpénzfelvétel Budapest Bank ATM-ből) díjjal megegyezően, mely megtalálható a bankszámla szerződésben megjelölt bankszámla típusnak megfelelő, mindenkori hatályos Hirdetményben.

* A Takarékbank automatái az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elfogadói hálózatában üzemelnek.

 

Milyen fennakadásokra/szünetekre lehet számítani a fúzió kapcsán?

A két bank egyesülése informatikai átállással jár, ami fennakadásokat okoz a bank egyes szolgáltatásainak működésében az egyesülés napján és az azt követő napokban. Annak érdekében, hogy az informatikai műveleteket gördülékenyen tudjuk végrehajtani, az egyesült MKB Bank 2022. április 2-a és 4-e között bankszünnapot tart.

 

Április 2-án és 3-án többek között elektronikus csatornáink elérésében, az azonnali átutalásimegbízásokban - mind a küldést, mind a fogadást illetően - leállást, a kártyahasználatban rövidebb kieséseket tapasztalhat.

Április 4-én pedig bankfiókjaink zárva lesznek, azonban elektronikus és telefonos csatornáinkatzavartalanul elérik, a számlaforgalom (forint és devizautalások küldése és fogadása, betétkezelés, csoportos beszedések, törlesztő részletek terhelése) és a kártyahasználat is a megszokott módon fog működni.

A részletekről az alábbiakban tájékozódhat, kérjük, olvassa el figyelmesen. A szolgáltatások igénybevételi lehetőségeiről és az egyesüléssel kapcsolatos részletekről folyamatosan aktualizált információt talál a www.budapestbank.hu weboldalunkon a Fúziós Hírek menüpont alatt.

 

A bankfiókok is zárva lesznek a szünnapokon?

Az egyesült MKB Bank bankfiókjai

 • 2022. április 1-jén egységesen 12:00-ig tartanak nyitva,
 • 2022. április 4-én zárva tartanak.

 

Fognak-e üzemelni az internetbankok és applikációk a leállások alatt?

Elektronikus csatornáink használatára nem lesz lehetősége az alábbi időpontokban:

 • 2022. április 1-jén23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, valamint az MKB NetBANKár Business szolgáltatás nem fog működni, a PCBankár pedig csak offline üzemmódban lesz használható.
 • A VideóBANK szolgáltatások 2022. április 2-től 2022. április 6-ig nem fognak működni.

 

Lehetőség lesz-e bankkártyás fizetésre, illetve ATM-es készpénzfelvételre?

Tájékoztatjuk, hogy az egyesülési hétvége ideje alatt a (POS) terminálokon történő fizikai betéti –és hitelkártyás vásárlás, valamint az ATM hálózaton történő készpénzfelvétel zavartalanul működik.

 • A digitalizált kártyák (ApplePay, Android Mobilfizetés) használata során és a kártyadigitalizációban 2022. március 31. 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig fennakadások várhatók. Az esetleges fizetési problémák elkerülése érdekében kérjük, tartsa magánál a fizikai plasztik kártyáját.
 • Az internetes fizetési tranzakciókteljesítésében 2022. április 1. 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig fennakadások lehetnek, így kérjük, időzítsék vásárlásaikat ezen időszakon kívülre.

 

 

Lehetőség lesz azonnali utalások indítására a leállás alatt?

Elektronikus csatornáink leállási ideje alatt az azonnali átutalási megbízások benyújtására nincs lehetőség:

 • 2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig az MKB NetBANKár, az MKB Mobilalkalmazás, valamint az MKB NetBANKár Business esetében.

A fentiekre való tekintettel kérjük, megbízásainak benyújtását időzítse a leállási időszakokon kívülre!

Az azonnali utalások fogadására 2022. április 2-án 0:00-tól 2022. április 2-án várhatóan nap végéig nem lesz lehetősége.* A beérkező megbízások jóváírásának megkezdését követően a beérkező összegekhez azonnal hozzáférhet betéti –és hitelkártyájával. Amennyiben beérkező tranzakciót vár, kérjük, jelezze partnerének, hogy ebben az időszakban nem tud utalni Önnek.

 

Működni fog az MKB MobilBANKár szolgáltatás a leállás ideje alatt?

A fizetési számlaforgalomhoz kapcsolódó SMS szolgáltatás 2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan a nap végéig nem lesz elérhető. * Az ez idő alatti fizetési számlaforgalomról szóló SMS-ek utólag nem kerülnek kiküldésre.

 

Mi lesz a fúzió után a TeleBankár szolgáltatással? Elérhető lesz a szünnapokon?

A TeleBankár 2022. április 1-jétől TeleBank néven működik tovább.

2022. április 1-jén 23:55-től 2022. április 3-án várhatóan nap végéig:

 • a TeleBank csökkentett funkcionalitással lesz elérhető, valamint
 • a TeleBankautomata rendszeren a megszokottnál kevesebb szolgáltatás lesz választható.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a TeleBank kóddal történő azonosítást igénylő tranzakciókkal vagy módosításokkal járó műveletekre a fenti időszakban várhatóan nem lesz lehetőség. *

A várakozási idő a megszokottnál esetenként jelentősen hosszabb lehet.
Kérjük, hogy az előre látható, TeleBankon keresztüli ügyintézést a szolgáltatás csökkenés időszakán kívülre időzítse.

 

A fúzió jelent-e változást a fizetési megbízások befogadási és teljesülési határidejének tekintetében?

A változások nem érintik az MKB Bank ügyfeleit.

 

A fúzió jelent-e bármilyen változást a bankjegy és érme címletváltások tekintetében?

2022. április 1-jétől kizárólag az MKB Bank Nyrt., illetve a volt Budapest Bank Zrt. bankszámlával rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a bankjegy és érme címletváltás szolgáltatást. A szolgáltatás díja forint bankjegy esetén 0,5%, forint érme esetén 4%.

 

A fúzió jelent-e változást a fizetési kérelem szolgáltatást illetően?

A változások nem érintik az MKB Bank ügyfeleit.

 

Mi történik a marketing nyilatkozatokkal a fúziót követően? Változik a folytonosságuk vagy az érvényességük?

A változások nem érintik az MKB Bank ügyfeleit.

A további fejleményekről a jövőben is tájékoztatni fogjuk az ügyfeleinket.

 

A két bank közötti utalás bankon belülinek fog számítani március 31-ét követően?

Igen, az MKB és BB közötti utalások bankon belüli utalásnak számítanak majd.

 

Mit tehetnek azok az ügyfelek, akik nem kívánnak az MKB Bank ügyfele lenni?

A Budapest Bank ügyfelei legkésőbb 2022. március 31-ig jogosultak a pénzforgalmi keretszerződésük – annak módosítása esetén – díjmentesen írásban felmondani, vagy tájékoztatni a Budapest Bankot arról, hogy a módosítást nem fogadják el, ennek hiányában úgy kell tekinteni, hogy a módosítás tényét az ügyfél tudomásul vette, és a módosítást elfogadottnak tekintjük.

A módosítás elutasítása a keretszerződés azonnali hatályú felmondásának minősül.

A jelenleg élő szerződések megszüntetésére (pl. bankszámla szerződés), valamint kiváltására (hitelszerződések) az ügyfeleknek megvan a lehetősége. Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy a döntést megelőzően ismerjék meg az MKB Bank által nyújtott termékeket és szolgáltatásokat, személyes tanácsadójukkal tekintsék át azokat.

 

Amennyiben bármilyen ügyfelünk úgy dönt, hogy a későbbi egyesült bank szolgáltatásait nem kívánja igénybe venni, akkor ezt a fióki, telefonos vagy ügyfélkapcsolati kollégáinknak tudja jelezni, akik tájékoztatják a teendőkről, figyelembe véve az ügyfél jelenlegi termékhasználatát.

 

Mik lesznek az új, egyesült bank elérhetőségei?

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt elérhetőségei a következőképpen változnak:

 • új központi ügyfélszolgálati telefonszáma +36 80 350 350,
 • külföldről hívható telefonszáma +36 1 373 33 99,
 • központi e-mail címe pedig ugyfelszolgalat@mkb.hu lesz.

 

 

Jelenlegi telefonszámaink és e-mail címeink nem kerülnek megszüntetésre, a továbbiakban is zavartalanul elérhetőek lesznek.

2022. április 1-jétől az MKB Bank Nyrt. hivatalos honlapján, a www.mkb.hu oldalon tájékozódhat az egyesüléssel kapcsolatos információkról, valamint az egyesült bank szolgáltatásairól. Az egyesülést követően a www.budapestbank.hu oldalról automatikusan átirányításra kerülnek az érdeklődők a www.mkb.hu oldalra, amelyről tájékoztató üzenetben is értesülni fognak.