MKB Mobilbank alkalmazás

Ingyenes, próbálja ki!

Bezárás

Compliance

A COMPLIANCE BIZTONSÁG, KISZÁMÍTHATÓSÁG, VÉDELEM

Megfelelés a szabályozói környezetnek - csupán egy kis szelete annak, amit valójában elérni hivatott a Compliance, amelyre törekszünk, és amelynek irányában meghatározhatjuk az intézmény működését. A Compliance szervezet a Bank belső védelmi vonala, amely elősegíti:

  • a prudens, megbízható és hatékony, a jogszabályoknak és belső szabályzatoknak megfelelő működést,
  • a tulajdonosok és az ügyfelek intézménnyel összefüggő gazdasági érdekeinek, valamint társadalmi céljainak védelmét,
  • a zavartalan és eredményes működést, az intézménnyel szembeni bizalom fenntartását.

Mint Compliance szervezetnek a legfontosabb feladatunk, hogy preventív és proaktív módon járuljunk hozzá e célok teljesüléséhez azáltal, hogy bevonjuk az egyént, az egyes munkavállalót, és gondoskodunk arról, hogy munkavállalóink biztos tudással és elköteleződéssel vállaljanak részt ebben a küldetésben. A megfelelés biztosítása ugyanis közös cél, közös munka és közös eredmény.

Folyamatosan azon munkálkodunk, hogy a belső szabályozások, valamint a kialakított folyamatok mindenkor a jogszabályi keretek és működési standardok mentén határozzák meg az intézményt, amelynek eredményeként mind a tulajdonosoknak, mind az ügyfeleknek és természetesen a munkavállalóknak is megfelelő védelmet nyújthatunk.

ETIKAI ALAPELVEK

A mi értékeink. A mi elveink.

A jogszerű, etikus és felelősségteljes üzleti magatartást vállalati és társadalmi felelősségünk alapvető és elengedhetetlen részének tekintjük. Az Etikai kódex célja, hogy iránytű legyen mindennapos munkánk során. Gondos betartásával mindannyian hozzájárulhatunk a Bank reputációjának fenntartásához, vállalati céljaink megvalósításához, egyúttal elősegíthetjük a korrekt, kölcsönösségen alapuló üzleti- és munkakapcsolatok kialakulását és működését. Kötelezettségünk tehát messze meghaladja az előírások puszta betartását. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy munkavállalóink a saját területükönn a legmesszebbmenőkig és felelősen gondoskodjanak a Bank vállalati kultúrájának megőrzéséről, amely egyaránt szolgálja a fenntartható vállalati fejlődést és a Bank társadalmi felelősségvállalását, ezáltal Ügyfeleink elégedettségét.

[Etikai kódex]

KORRUPCIÓ MEGELŐZÉS

A Bank és érdekeltségeinek felsővezetésével, valamint a munkavállalókkal együtt elkötelezettek vagyunk amellett, hogy üzleti tevékenységünket a tisztesség legszigorúbb feltételei szerint folytassuk, és megtartsuk az ügyfelek és az üzleti partnerek bizalmát.

Ennek érdekében megalkottuk a Bank Korrupcióellenes Politikáját, amely meghatározza azokat a szempontokat és alapelveket, amelyek segítségével az intézmény elkerülheti az esetleges korrupciógyanús helyzetek kialakulását.

[Korrupcióellenes Politika]

PÉNZMOSÁS ÉS TERRORIZMUS FINANSZÍROZÁS MEGELŐZÉS

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzése, a FATCA törvénynek valamint a Nemzetközi adó-adatcsere egyezménynek való megfelelés biztosítása a Compliance szervezet hatáskörébe tartozó tevékenység. Szintén a Compliance hatáskörébe tartozik a Befektetők védelme, a Fogyasztók védelme, az Üzleti etika, és az Összeférhetetlenség elkerülésének biztosítása is.

Az MKB Bank, felelős pénzügyi szolgáltatóként küzd a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás ellen. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Bankunkat pénzmosásra ne használhassák fel, és ezzel összhangban, teljes mértékben eleget tudjunk tenni a vonatkozó törvények előírásainak és elvárásainak.

DOKUMENTUMOK

Az alábbi igazolás értelmében az MKB Bank megfelel az USA PATRIOT törvényében foglalt vonatkozó előírásoknak:

[OMB Control Number 1505-0184]

The information contained in this Certification is sought pursuant to Sections 5318(j) and 5318(k) of Title 31 of the United States Code, as added by sections 313 and 319(b) of the USA PATRIOT Act of 2001 (Public Law 107-56).

Kapcsolódó anyagok

INFORMATION

The Compliance organisation is the internal line of defence of the Bank, which ensures:

  • prudent, reliable and effective operation of the Bank in compliance with the law and internal regulations,
  • the protection of the assets of the Bank, the business interests of the owners and customers relating to the institution and their social objectives,
  • the smooth and effective operation of the Bank and maintenance of confidence in the institution.

The most important task of the Compliance organisation is to contribute to the achievement of these objectives preventively and proactively by identifying and managing any problem or deficiency occurring during operation as early as possible, at the time when they arise, or even earlier, if possible, thus ensuring the speed and efficiency of the solution. The internal lines of defence function as a primary filter in the protective net that guarantees the sound operation of the banking system.

Prevention of money laundering and terrorist financing, compliance with the FATCA Act and the International Convention on Tax Data Exchange is an activity that falls within the competence of the Compliance organisation. Investor protection, consumer protection, business ethics and avoidance of conflicts of interest also fall within the competence of Compliance.

As a responsible financial service provider, MKB Bank combats money laundering and terrorist financing. We take all reasonable efforts to make sure that our Bank is not used for money laundering and to be able to fully comply with all applicable statutory provisions and requirements.

DOCUMENTS

According to the following certificate, MKB Bank is compliant with the requirements of USA PATRIOT Act:

[OMB Control Number 1505-0184] Announcement

The information contained in this Certification is sought pursuant to Sections 5318(j) and 5318(k) of Title 31 of the United States Code, as added by sections 313 and 319(b) of the USA PATRIOT Act of 2001 (Public Law 107-56).